HomeItaliëTenuta di Sticciano

Tenuta di Sticciano

Certaldo
Italië

Certaldo, Italië

Tenuta di Sticciano is een historisch landgoed van adelijke oorsprong in het Florentijnse Chianti-gebied en is onderdeel van de Fonti- Tuscany Country Resort: een prestigieus project dat de authentieke gastvrijheid in Toscaane stijl versterkt, vergezeld met alle uitstekende gerechten en wijnproducten die deze unieke regio kan borgen. Zijdeachtige heuvels en magische landschappen omringen het prachtige landgoed. Het landgoed ligt in het hart van Toscane, tussen Florence en Siena, op het grondgebied van de Valdelsa. Dit staat bekend om zijn heuvelachtige landschappen, rijk aan wijngaarden en olijfboomgaarden, en om zijn middeleeuwse en poëtische hoekjes. 

In het restaurant wordt het eten uit de keuken- van paddenstoelen tot truffels, vlees- of veganistische producten- gecombineerd met de beste wijnen uit de streek. Daarnaast is de barservice beschikbaar voor het ontbijt en voor proeverijen van Toscaanse en biologische producten. Verder beschikt het terrein over twee grote zwembaden van waaruit de gasten alle charme van de omringende natuur kunnen bewonderen, en een klein zwembad voor kinderen gelegen bij het panoramisch terras. Ook kunt u genieten van een wijn- en olijfolieproeverij op het terrein. Voor ultieme ontspanning kunt u ten slotte nog genieten van een massage of behandeling in de welness. 

Appartementen en suites

Het landgoed bestaat uit een villa en 3 gebouwen in rustieke Toscaanse stijl. Het beslaat zo'n 160 hectare heuvels vol met wijngaarden, olijfboomgaarden, bloeiende velden, diverse gewassen en bossen. Binnen de villa bevinden zich 8 tweepersoonsslaapkamers op de tweede verdieping en een panoramische suite op de tweede en derde verdieping. De ruime kamers zijn gemaakt met mooie materialen zoals hout en Toscaans marmer. Elke kamer is gewijd aan een van de grote meesters van de Florentijnse Renaissance: Leonardo da Vinci, Donatello, Michelangelo, Botticelli, Vasari, Brunelleschi, Pier della Francesca en Masaccio. Ten slotte is de suite gewijd aan Giotto verrijkt met een uitstekende afwerking: gelegen in de panoramische loggia van de Villa heeft de kamer een 360° uitzicht over de vallei.  

Op de begane grond van de villa bevinden zich zalen met mooit meubilair en gezellige salons, net als een restaurant voor evenementenen en buiten een panoramische tuin met lounges. 

De 15 appartementen van het landgoed zijn verdeeld in drie typische gebouwen in Toscaane stijl. De Casale Depandance herbergt 8 appartementen en de receptie, de winkel, zwembad en restaurant op begane grond. Binnen Casale Poggiarello zijn er 4 appartementen, terwijl Casale della Fornace nog drie appartementen herbergt.

© 2024 TerraBlue Vakanties