HomeZonvakantiesHotel Bramante

Hotel Bramante

Todi in Umbria
Italië

Todi in Umbrië, Italië 

Welkom in de ‘Ideale Stad’: Todi, een prachtige middeleeuwse stad in het hart van Umbrië, de plaats waar rust en stilte aan de orde van de dag zijn. Umbrië is het groene hart van Italië, waar de natuur hoog in het vaandel staat. Het staat vol met iconische bezienswaardigheden, een authentiek landschap, natuurreservaten en wereldberoemde kunststeden. 


Exclusief aanbod: Prijs voor 7 nachten voor 2 personen, inclusief gratis tussenstop en ontbijt vanaf €560,-

Momenteel bieden wij een exclusief aanbod aan onze klanten die in dit hotel zullen verblijven voor minimaal 7 nachten: Een gratis overnachting bij een van onderstaande hotels in Duitsland.

Wyndham Super 8 Hotel Munich North
Wyndham Super 8 Hotel Ausburg

Hierdoor wordt uw reis van Nederland naar het hotel in Italië een stuk makkelijker. U kunt vertrekken in  de middag, overnachten in het hotel en na het ontbijt door naar het hotel in Italië. Zo komt u uitgerust aan in uw hotel. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers en het reismoment zal worden bepaald welk hotel dit is.


 

Bestemming: Todi 

Reizen in ItaliĆ« bij hotel BramanteZet voet in Todi, een betoverende stad in het midden van Italië. Gebouwd rond 2700 voor Christus, bevat het overal sporen van Etruskische en Romeinse beschaving. Gelegen op een heuvel met twee pieken, met uitzicht op de de Tiber, bevat het een van de mooiste bezienswaardigheden die te vinden is in Umbrië. Hoewel Todi eerder door de Etrusken werden bezet, namen de Romeinen de heuveltoppen van Todi over en effenden ze deze om het grote Piazza del Popolo te maken, het historische centrum van de stad dat vandaag de dag nog steeds erg vergelijkbaar is met zoals deze was tijdens middeleeuwen. 

Accommodatie: Hotel Bramante 

Het hotel is gebouwd in een herenhuis dat dateert uit de twaalfde eeuw. Het is gekocht in de jaren ‘70 door de vader van de huidige bezitters, Fransesco Montori. Hij had het idee om het oude gebouw en de aangrenzende boerderij te kopen. Het is in de loop van de jaren gerenoveerd en uitgebreid tot Hotel Bramante zoals het er nu uitziet. Vernoemd naar de tempel van Santa Maria della Consolazione, een 16e-eeuwse kerk gebouwd voor Donato Bramante, die zich recht boven het hotel bevindt. Het is zeer ruim met 22 beschikbare kamers, en de binnenkant is kunstzinnig ingericht door kunstenaar Meg Robert. Hij bestudeerde en gebruikte stijltekeningen met middeleeuwse kunst in de verschillende plaatsen van de residentie en leidde de herinrichting van het gebouw. Dit zorgt voor een zeer bevredigende harmonie met de klassieke oorsprong van 'La Casa' en de natuurrijke omgeving. 

 

© 2022 TerraBlue Vakanties